Fakta om Bambus


bamboo by Woolerinnes bambusklær er laget av 95 % bambusviskose og 5 % spandex. Klærne er Øko-TEX-sertifiserte etter OEKO-TEX® Standard 100. Vi er stolte over at våre klær har denne sertifiseringen.

Oeko-Tex® Standard 100

Øko-Tex ® Standard 100 er et internasjonalt sertifiseringssystem for tekstiler og klær.

Oeko-Tex® Standard 100

Øko-Tex ® Standard 100 hindrer eller strengt regulerer bruk av potensielt skadelige stoffer i tekstiler. Tekstilprodukter kan bare bli sertifisert med Øko-Tex ® hvis alle komponentene i produktet etterlever kriteriene som Øko-Tex ® setter.

Kriteriene er universelt bindende, og fornyes hvert år. De går langt utover nasjonal lovgivning og skaper en fordel i form av innsyn og sammenlignbarhet.

For mer informasjon se Oeko-Tex®.

Bambusviskose er utrolig mykt og behagelig mot huden og absorberer fukt 3-4 ganger mer effektivt enn bomull. Materialet tåles også av de med eksem og atopisk hud. Woolerinnes bambusklær er laget av 95 % bambusviskose og 5 % spandex, noe som gir bambusplaggene god passform og fin fall.

Bambusplanten er 100% økologisk nedbrytbar og bambus dyrkes uten bruk av sprøytemidler og er dermed naturlig økologisk. Til sammenligning med bomull gir 1 mål dyrket bambus 10 ganger mer klær enn 1 mål dyrket bomull. Forbruket av både vann og sprøytemidler er formidabelt for bomull. Bomull er krevende å dyrke, det har et stort vannbehov, må gjødsles og sprøytes, plantene dør for hver høsting og må erstattes med nye. Bambus har derimot en unik evne til å suge til seg vann og kan nærmest vokse overalt og gi gode avlinger i opptil 30 år før planten dør. Den tilhører gressfamilien og for hver høsting kommer det nye skudd som blir enda sterkere. I tillegg er bambus utrolig hurtigvoksende som igjen fører til effektiv dyrking. Den kan vokse inntil 1 meter pr døgn. 

Vaskeråd og tips: Vaskes på finvask på maks 40 grader og med ullsåpe. Flekker fjernes best med flekkfjerningsmiddel for ull. Vask helst bambusplaggene separat og på vrangen. Bambusklærne krymper 5 - 10 % i vask.

 

 


Sale

Unavailable

Sold Out